T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / SAPANCA - Sapanca İlkokulu

Atölye Açılışlarımızı Gerçekleştirdik.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu hafta Sapanca İlköğretim Okulunda incelemelerde bulunup Tasarım ve Beceri Atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi.

   Derslere katıldı

Arifiye Kaymakamı ve Sapanca Kaymakam Vekili Bekir Dınkırcı, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede'nin de eşlik ettiği ziyarette Okul Müdürü Orhan Öz'den bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra Tasarım ve Beceri Atölyelerindeki derslere katıldı.

9 atölyedeki etkinlik

Okuldaki Drama ve Eleştirel Düşünce Atölyesi, Fen Atölyesi, Tabiat Bakımı Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Yaşam ve Beceri Atölyesi, Salon Sporları Atölyesi, Minder Sporları Atölyesi, Ahşap ve Metal Atölyesi ile Z Kütüphaneyi gezerek öğrencilerin etkinliklerine de ortak olan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hacivat ve Karagöz oyununu da çok beğendiğini ifade etti.

 İhtiyaç duyacakları

Atölyelerin açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen Vali Nayir, "Okulumuzda yeni açılan Tasarım ve Beceri Atölyelerinde çocuklarımıza güzel imkânlar hazırlandığını gördükçe, bizler de mutlu oluyoruz. Çocuklarımız daha neşeli bir şekilde birbirleriyle uyum içerisinde, hayatta ihtiyaç duyacakları becerileri burada geliştirmeye çalışıyorlar. Eğitim ve öğretimdeki yaklaşımımız çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde tasarlanıyor. Okullarımızı aynı zamanda atölyelerle donatarak çocuklarımızı hayata daha hazır fertler haline getirmeye çalışıyoruz. Buralarda öğretmenlerimizin daha istekli olduklarını, çocuklarımızın da dersleri ilgi duyarak bu atölyelerden en iyi şekilde istifade etmeye çalıştıklarını görüyoruz" dedi.

 Zevkli yollar

Kendilerine sağlanan bu imkanların kıymetini bilmeleri yönünde öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Öğretmenler Odasında öğretmenlerle tanışma toplantısında bir araya geldi. Çarşamba günlerini okul ziyaretlerine ayırdığını belirtip ziyaretlerin amacına dair kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Nayir, "Arkadaşlarımız bu okulumuzda daha önce 3 tane olan Tasarım ve Beceri Atölyelerine 6 tane daha ilave edilip sayının 9'a çıkarıldığını belirttiler. Bu hafta burayı ziyaret ederek öğrencilerimizin neler yaptığına şahit olmak istedik. Atölyedeki etkinlikleri ve ortamı gördüğümüzde bizler de mutlu olduk. Burada gerçekten çok güzel şeyler başarılmış, çocuklarımız klasik usullerin dışına çıkarak öğrenmenin daha kısa yollarını, daha zevkli yollarını öğreniyorlar. İlimize ve ilçemize bu imkânı sağlayan, destek olan kuruluşlarımızı, Belediyelerimizi, Kaymakamlığımızı, okul idaremizi, atölyelerin oluşmasında katkısı olan herkesi tebrik etmek istiyorum, onlara teşekkür etmek istiyorum" dedi.

 12 bin eğitimci

Ziyaret ettikleri her okulda sınıf gezileri sonrası öğretmenlerle bir araya gelip tanışma fırsatı bulduklarını ifade eden Vali Nayir, "İlimizde toplamda 12 binin üzerinde öğretmenimiz var, 200 bin civarında da öğrencimiz bulunuyor. Burada tanışma fırsatı bulduğumuz 41 öğretmenimizi 12 bin eğitimcimizin temsilcisi olarak görüyoruz, sizlerle aynı ortamı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Anne ve babaların en kıymetli varlığı ve göz aydınlığı olan, kabul olmuş duaları olarak gördükleri çocukları sizlere emanet ediliyor. Bu çocukları hayata hazırlamada, güzel duyguları aşılayarak kötü olanlardan uzak tutma anlamında çok kıymetli ve kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Sizlerin de başka bir okulda gözbebeğiniz olan çocuklarınız olduğunu düşünürsek, onların öğretmenlerinden beklentileriniz ne ise, yapmanız gereken de zaten o kadardır diyebiliriz" dedi.

 Şek almak

Öğretmenlerle de görüşen Vali Nayir, "Bu kadar önemli bir mevkide istihdam edilen öğretmenlerimiz, elbette ki kıymetli bir görev yapıyorlar. Bizler olabildiğince sizleri desteklemeye çalışıyoruz, şevkinizi artırmaya çalışıyoruz, heyecanınızı artırmaya çalışıyoruz, bir taraftan da bu ziyaretlerle sizlerden aynı şevki almak istiyoruz, sizlerin başarısıyla, okullarımızın başarısı ile mutlu olduğumuzu ifade etmeye çalışıyoruz. Her hafta yapmış olduğumuz bu ziyaretlerde şahsen büyük bir mutluluk duyuyorum, umarım sizler de aynı duyguları yaşıyorsunuzdur" dedi.

 Farklı tecrübeler

Vali Nayir, "Öğretmenler Odası dediğimiz bu önemli ve bir o kadar da etkili alandan herkesin en iyi şekilde istifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Buralar çok farklı tecrübeleri, çok farklı coğrafyaları bir araya getiren mekânlardır. 34 yıllık tecrübeye sahip eğitimcimiz ile yeni göreve başlayan enerji dolu bir öğretmenin yan yana gelip paylaşımlarda bulunması ve aynı havayı soluyup aynı çocuklara eğitim vermesinin elbette ki hem kendilerine hem de çevrelerine olumlu tesirleri olmalıdır. Farklı coğrafyaların ve farklı tecrübelerin faydalı olan yanlarını bu odaya yansıtmak gerekiyor. Gönlümüz İlimizde bulunan 800 civarındaki eğitim kurumumuzun tamamına gitmeyi arzu ediyor, ancak bu mümkün olmadığı için bazılarını Kaymakamlarımız geziyor, bir kısmını da İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize havale ediyoruz, onlar da bizim adımıza ziyaretlerde bulunuyorlar" dedi.

20-01-2020 20-01-2020
20-01-2020 20-01-2020
                          20-01-2020 20-01-2020
20-01-2020 20-01-2020
   

  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2020 - Güncelleme: 22.01.2023 16:10 - Görüntülenme: 187
  Beğen | 1  kişi beğendi