Tübitak Bilim Söyleşileri - Dijital Dönüşüm Sürecinde Yeni Okuryazarlıklar

Okulumuz öğrencileri, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri öğrencilere aktarmak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında bir araya geldi. Bu özel etkinlik, ilkokul öğrencilerini dijital dönüşüm sürecinde karşılaştıkları yeni okuryazarlıklar konusunda bilgilendirmeyi hedefliyordu. Etkinlik, öğrencilere dijital dünyanın getirdiği yenilikler ve bu değişim sürecinde kazanılmış olan yeni okuryazarlıklar üzerine önemli bilgiler sunmayı amaçlıyordu.

Söyleşiyi gerçekleştiren isim ise Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU oldu. Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU, dijital dönüşüm sürecinde öğrencilere düşen görevler, dijital okuryazarlık becerileri, internet güvenliği gibi konularda öğrencilere rehberlik etti. Ayrıca, teknolojinin eğitimdeki rolü ve dijital araçların etkili bir şekilde nasıl kullanılabileceği konularına da değindi.

Söyleşi sırasında öğrenciler, merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu ve dijital dünyaya dair daha fazla bilgi edinme imkanı elde ettiler.  Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU'nun etkileyici sunumu ve öğrencilere katılımcı bir şekilde yaklaşımı, söyleşinin başarılı geçmesini sağladı.

Sapanca İlkokulu yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin bilgi düzeyini artırmada önemli bir rol oynadığını belirtti. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nin, öğrencilere güncel bilgilerle donanmış bir şekilde yetişmelerine katkı sağladığı vurgulandı.

Bu anlamlı etkinlik, öğrencilere dijital dünya ile sağlıklı bir ilişki kurmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak adına atılmış önemli bir adım oldu.

21-11-202321-11-202321-11-202321-11-202321-11-2023

Yayın: 21.11.2023 - Güncelleme: 21.11.2023 09:52 - Görüntülenme: 65